OPERĂ ONLINE

Opera Națională București sărbătorește Ziua Culturii Naționale cu o serie de șase spectacole semnate de compozitori români

Anul acesta, Opera Națională București împlinește 100 de ani de la instituționalizare. Deschidem seria evenimentelor dedicate Centenarului cu prilejul sărbătoririi în data de 15 ianuarie 2021, a Zilei Culturii Naționale. Prima scenă lirică a țării va transmite online, într-un maraton cultural ce se va desfășura pe durata întregii zile, șase spectacole semnate de compozitori români în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.

În cei 100 de ani de activitate bogată, Opera Națională București  a devenit componentă fundamentală a culturii și vieții muzicale și dă măsura unui nivel general al receptării artei, aceasta cu atât mai mult cu cât finalul secolului al XX și începutul secolului al XXI înlesnesc accesul publicului nu numai la spectacolul propriu-zis, ci și la înregistrările sonore și la transmisiile online ale marilor evenimente lirice.

Pentru reconsiderarea importanței rolului culturii naționale, cele șase lucrări celebre vor fi transmise online pe site-ul instituției, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB.

Programul spectacolelor cuprinde:

„La Piață” de Mihail Jora, spectacol de balet, va deschide seria evenimentelor, înregistrarea putând fi vizionată începând cu ora 10:00. Compozițiile muzicale ale lui Mihail Jora pot fi considerate adevărate trepte ale dezvoltării artei coregrafice românești. În muzica celor cinci spectacole ale sale, se regăsesc accente diverse, de la cele satirice, la cele lirice, de la verva pitorească, la parfumul vremurilor apuse. Prezentat în premieră mondială pe scena Operei Naționale București, la 17 martie 1932, „La piață” a deschis seria baletelor lui Jora, evocând lumea pestriță a mahalalei bucureștene de altădată. Compozitorul a abordat o tematică de inpirație populară, cu incursiuni în muzica lăutărească, potrivit intențiilor sale caricaturale cu substrat critic, în spiritul lui Caragiale.

„O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu, spectacol de operă, va fi transmis începând cu ora 10:40. O adevărată capodoperă a comediei muzicale, lucrarea lui Paul Constantinescu dezvăluie o subtilă înțelegere a teatrului lui Ion Luca Caragiale, reflectată prin fine nuanțări în interpretarea muzicală. Comedia originală primește astfel plus de elemente amuzante și de încărcătură emoțională, calitățile sale fiind în mod evident potențate.

Spectacolul de balet „Roșu și negru” de Livia Teodorescu Ciocănea va continua maratonul cultural și va fi transmis începând cu ora 11:30. „Spectacolul încearcă o reconciliere între modern și clasic, în vederea restabilirii comunicării între arta contemporană și public. Mesajul lucrării este dincolo de momentul istoric invocat și face parte din marile teme de meditație asupra condiției umane: credință, dragoste, datorie.” – Livia Teodorescu – Ciocănea

„Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu va reprezenta invitația adresată copiilor cu ocazia Zilei Culturii Naționale, înregistrarea spectacolului fiind disponibilă începând cu ora 13:40. Povestea motanului năzdrăvan ce folosește nenumărate trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru și film, ci și pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

Spectacolul „O scrisoare pierdută”– operă în două acte și un prolog de Dan Dediu va completa seria transmisiunilor online începând cu ora 15:20. Oglindă a societății românești, piesa de teatru a lui Caragiale a rămas un subiect de actualitate, admirabil construită, într-un stil de o originalitate aparte. Spectacolul de operă este adesea influențat de creațiile literar-dramaturgice, preluând din acestea teme, personaje, chiar acțiunea completă. Pentru creatorii operei contemporane  „O scrisoare pierdută” textul cunoscutului dramaturg Ion Luca Caragiale a fost, desigur, o provocare.

Concertul „Românește” va încheia seria evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale și va fi transmis începând cu ora 18:10. Caracterizat prin unicitate și originalitate, concertul reunește într-un spectacol alcătuit dintr-un repertoriu exclusiv românesc renumiți soliști ai primei scene lirice a țării, acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

Ziua de 15 ianuarie, declarată Ziua Culturii Naţionale începând cu anul 2010, reprezintă data naşterii poetului naţional Mihai Eminescu (1850-1889). De-a lungul timpului, Ziua Culturii Naţionale a fost nu numai ziua în care românii celebrează un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional.

„Spărgătorul de nuci”, transmis online de Opera Națională București în Ajunul Crăciunului

Joi, 24 decembrie, în Ajunului Crăciunului, Opera Națională București va transmite online spectacolul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.

Spectacolul de balet ce ne va aduce mai aproape magia sărbătorilor de iarnă va fi transmis online pe site-ul instituției și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București.

În așteptarea lui Moș Crăciun, vă propunem o poveste despre sărbătorile de iarnă și vă invităm în lumea basmelor pentru a viziona împreună „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, începând cu ora 17:00. Celebrul balet „Spărgătorul de nuci” a cucerit publicul spectator de toate vârstele chiar de la premiera mondială de pe scena Teatrului Imperial Mariinski, Sankt Petersburg, ce a avut loc în decembrie 1892. Piotr Ilici Ceaikovski a devenit astfel compozitorul care a bucurat inimile copiilor de pretutindeni în prag de sărbătoare, oferindu-le cel mai frumos cadou: o poveste de basm cu o tradiție lirică ce continuă să anunțe și astăzi sărbătorile de iarnă, cu exaltare și pe partituri fermecătoare.

Datorită succesului de care s-a bucurat, celebrul balet a fost transpus de-a lungul anilor cu succes  în filme artistice, desene animate sau balet pe gheață, partitura compozitorului rus având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas. Povestea de iarnă ne aduce în atmosfera de basm în care dansul, emoția și simfonia se întregesc într-un vals de vis.

Opera Națională București sărbătorește 99 de ani de la instituționalizare și transmite online spectacolul „Lohengrin”

Prima scenă lirică a țării implinește marți, 8 decembrie 2020, 99 de ani de la instituționalizare, iar anul aceasta îi invităm pe toți iubitorii muzicii clasice să sărbătorim online, de la ora 18:00, cu difuzarea premierei spectacolului de operă „Lohengrin” (2011), capodoperă semnată de Richard Wagner, regia aparținându-i maestrului Ștefan Neagrău, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.

Alegerea titlului nu este una întâmplătoare, în data de 8 decembrie 1921, prin hotărârea Ministrului Artelor, poetul Octavian Goga, Societatea particulară Opera s-a transformat în instituţie de stat, cu sediul la Teatrul Lyric „Leon Popescu”, primul director fiind Scarlat Cocorăscu. Noua instituţie, Opera Română, a fost inaugurată cu spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, dirijat de cel mai important compozitor român, George Enescu. De-a lungul timpului, pe scena Operei Naționale București au avut loc 20 de reprezentații ale titlului inaugural.

Cu această ocazie, vă invităm tot marți, 8 decembrie 2020, pe pagina oficială de Facebook a Operei Naționale București să urmărim împreună povestea inaugurării într-un video montaj cu imagini din arhiva primei scene lirice a țrii.

Povestea lui Lohengrin, supranumit şi Cavalerul cu lebădă, este inspirată de mai multe legende care au circulat în mitologia mai multor popoare, numele eroului fiind legat de mitul Sfântului Graal şi al Cavalerilor Mesei Rotunde.

Firul narativ se desfăşoară la Antwerp (actuala Belgie), în prima jumătate a secolului al X-lea, când Elsa este acuzată pe nedrept de uciderea fratelui său, iar în apărarea ei soseşte cavalerul Lohengrin, între cei doi ţesându-se o frumoasă poveste de dragoste.

Spectacolul va fi transmis online pe site-ul instituției și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București. Înregistrarea va fi accesibilă publicului doar pe durata difuzării spectacolului. 

„Motanul Încălțat” și „Tosca”, transmise online de Opera Națională București cu ocazia Sfântului Nicolae

Opera Națională București va transmite online spectacolele „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu și „Tosca” de Giacomo Puccini cu ocazia zilei Sfântului Nicolae, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera Online.  

Spectacolele vor fi transmise online pe site-ul instituției și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București, înregistrările fiind accesibile publicului doar pe durata difuzării spectacolelor. 

În așteptarea lui Moș Nicolae, propunem copiilor o poveste cu tâlc și îi invităm în lumea basmelor pentru a viziona împreună „Motanul Încălțat” de Cornel Trăilescu, sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 17:00.  Povestea motanului năzdrăvan ce folosește nenumărate trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru și film, ci și pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

Opera Națională București rezervă seara de 6 decembrie, de la ora 19:00, unei creații muzicale cu parfum puccinian. Spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, este o invitație lirică a uneia dintre cele mai pasionale și tragice povești de dragoste. „Tosca” este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste „roller coaster” în care iubirea, lăcomia, crima și intriga politică se împletesc perfect. Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu și-a pierdut farmecul  nici după mai bine de un secol de la premiera mondială.

„Oedipe” și „O scrisoare pierdută”, transmise online  cu ocazia Zilei Naționale a României

Opera Națională București va transmite online spectacolele „Oedipe” de George Enescu și „O scrisoare pierdută” operă în două acte și un prolog de Dan Dediu, mați, 1 decembrie 2020, cu ocazia Zilei Naționale a României 🇷🇴în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online. ✨🎹

Pentru reconsiderarea importanței rolului istoriei și a culturii naționale, cele două lucrări celebre din creația românească vor fi transmise online:

📍pe site-ul oficial al instituției

📍pe canalul de Youtube al ONB

*Înregistrările vor fi accesibile publicului doar pe durata difuzării fiecărui spectacol. 🎼

Opera Națională București lansează Seri de Operă Online

Opera Națională București anunță finalul stagiunii 2019-2020. Ultima săptămână din programul Seri de Operă Online fiind marcată prin transmisiile celor mai îndrăgite spectacole din repertoriu  precum „Carmen” de Georges Bizet, „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski, „Tosca” de Giacomo Puccini și episodul dedicat spectacolului „Lacul lebedelor” din cadrul seriei de documentare intiutulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World.

Luni, 8 iunie 2020, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Carmen” de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron, reprezentație din 03.05.2018.

Miercuri, 10 iunie 2020, ora 18:30 va avea loc transmisia episodul dedicat spectacolului „Lacul lebedelor” de P.I.Ceaikovski din cadrul seriei de documentare intiutulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World.

Joi, 11 iunie 2020, ora 18:30, vom difuza spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski, în regia și coregrafia lui Vasily Medvedev și a lui Stanislav Fečo.

Duminică, 14 iunie 2020, începând cu ora 18:30, cu ocazia Zilei Moniale a Donatorului de Sânge,  Opera Națională București în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Ministerului Apărării Naționale și cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București prezintă spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo.

Opera Națională București va ține cont de măsurile de prevenire şi control impuse pe durata stării de alertă și va comunica publicului iubitor de artă lirică programul evenimentelor speciale și al celor din prima parte a Stagiunii 2020-2021 la o dată ulterioară.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Opera Națională București dedică prima săptămână a lunii iunie copiilor de pretutindeni. Astfel, în cadrul Seri de Operă Online vor fi transmise spectacolele „Motanul încălțat” și „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” ambele titluri de Cornel Trăilescu.

Luni, 1 iunie 2020, ora 18:30, veți putea urmări înregistrarea spectacolului pentru copii „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, în regia lui Gelu Colceag, reprezentație din 09.02.2019.

Miercuri, 3 iunie, ora 18:30, va avea loc transmisia episodului dedicat spectacolului „Don Quijote” de Ludwig Minkus din cadrul seriei de documentare intitulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World. În fiecare zi de miercuri a săptămânii vom difuza online câte un episod din seria de documentare „Vocile Operei”, fiecare dintre cele 8 episoade deschizând publicului culisele unui spectacol din repertoriul primei scene lirice a țării.

Joi, 4 iunie 2020, ora 18:30, vom difuza spectacolul de balet „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu, în coregrafia lui Francisc Valkay, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni, miercuri și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Faust” de Charles Gounod, „Don Carlo”, „Trubadurul” (Il Trovatore) de Giuseppe Verdi, „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski și episodul dedicat spectacolului „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski din cadrul seriei de documentare intiutulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World.

Luni, 25 mai 2020, ora 18:30, veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Faust” de Charles Gounod, în regia lui Alexandru Tocilescu, eveniment din 17.01.2019.

Marți, 26 mai 2020, începând cu ora 18:30, spectacolul „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, în regia, decorul, costumele și luminile lui Mario De Carlo, eveniment din 29.02.2020.

Miercuri, 27 mai, ora 18:30, va avea loc transmisia episodului dedicat spectacolului „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski din cadrul seriei de documentare intiutulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World. În fiecare zi de miercuri a săptămânii vom difuza online câte un episod din seria de documentare „Vocile Operei”, fiecare dintre cele 8 episoade deschizând publicului culisele unui spectacol din repertoriul primei scene lirice a țării.

Joi, 28 mai 2020, ora 18:3,0 vom difuza spectacolul „Trubadurul” (Il Trovatore) de Giuseppe Verdi, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 23.06.2020, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Duminică, 31 mai 2020, ora 18:30 Opera Națională București în parteneriat cu Administrația Prezidențială și cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dedică spectacolul de balet  „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski românilor aflați departe de țară.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare săptămână. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Aida” de Giuseppe Verdi,„Tosca” de Giacomo Puccini,  „Tango.Radio & Juliet” spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug, precum și primul documentar despre prima scenă lirică a țării intitulat „Vocile Operei” și realizat de către echipa Digi World.

Luni, 18 mai 2020, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Aida” de Giuseppe Verdi, în regia lui Plamen Kartalov, eveniment din 03.06.2018.

Marți, 19 mai 2020, începând cu ora 18:30 va fi transmis spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 27.06.2019.

Miercuri, 20 mai 2020, începând cu ora 18:30 va avea loc transmisia primului documentar despre Opera Națională București intitulat „Vocile Operei” și realizat de către Digi World. Începând cu această săptămână, în fiecare zi de miercuri vom difuza online câte un episod din seria de documentare „Vocile Operei”, fiecare dintre cele 8 episoade deschizând publiculu culisele câte unui spectacol din repertoriul primei scene lirice a țării.

Joi, 21 mai 2020, ora 18:30 vom difuza „Tango.Radio & Juliet” spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug, eveniment din 08.03.2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni, mațti, miercuri și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Turandot” de Giacomo Puccini, „Opus 73 (Iubire nesfârșită)”  de Ludwig van Beethoven.

Luni, 11 mai 2020, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Turandot” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 13.02.2018.

Joi, 14 mai 2020, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Opus 73 (Iubire nesfârșită)” de Ludwig van Beethoven, regia și coregrafia Renato Zanella, scenografia și luminile aparținându-i lui Octavian Neculei, eveniment din 11.11.2017, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Oedipe” de George Enescu și „Don Quijote” de Ludwig Minkus.

Luni, 4 mai 2020, ora 18:30, prima scenă lirică a țării închină difuzarea spectacolului „Oedipe” celui care a fost cel mai mare compozitor român al tuturor timpurilor, George Enescu, când se împlinesc 65 de ani de la dispariția sa.

Joi, 7 mai 2020, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus, regia și adaptarea coregrafică Jaroslav Slavický, eveniment din 23.02.2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor genului liric cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns și „Corsarul” de Adolphe Charles Adam.

Luni, 27 aprilie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns, în regia lui Giandomenico Vaccari, eveniment din 05.10.2019.

Joi, 30 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, regia și coregrafia Vasily Medvedev, eveniment din 03.02.2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu și „Baiadera” de Ludwig Minkus.

A doua zi de Paște, luni, 20 aprilie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, în regia lui Ştefan Neagrău, eveniment din 13 ianuarie 2013.

Joi, 23 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Baiadera” de Ludwig Minkus, regia și adaptarea coregrafică Mihai Babuşka, eveniment din 12 ianuarie 2019, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Opera Națională București transmite în Săptămâna Mare spectacolele „Otello” de Giuseppe Verdi, „Peer Gynt & Carmina Burana” de Edvard Grieg și Carl Orff în cadrul Seri de Operă Online.

Astfel, luni, 13 aprilie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Otello” de Giuseppe Verdi, în regia lui Giancarlo del Monaco, eveniment din 30.09.2018.

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online se va difuza spectacolul de balet „Peer Gynt & Carmina Burana” de Edvard Grieg și Carl Orff, în coregrafia lui Davide Bombana, eveniment din 18.05.2019.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo și „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Astfel, luni, 6 aprilie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo, în regia lui Ion Caramitru, eveniment din 31 martie și 5 aprilie 2018.

Joi, 9 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, adaptare regizorală și coregrafică Oleg Danovski Jr., eveniment din 3 februarie 2019, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țrii vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Cu ocazia aniversări a 86 de ani a baritonului  Vasile Martinoiu, vă invităm într-o incursiune în timp, în urmă cu 30 de ani, pentru a urmări spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini.

Astfel, lansăm invitația de a viziona împreună miercuri, 1 aprilie, ora 18:30  în cadrul Seri de Operă Online spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, în regia lui George Teodorescu, din anul 1989.

Peste jumătate de secol închinat scenei, Vasile Martinoiu a interpretat roluri remarcabile, dintre care amintim Escamillo, Figaro, Amonasro, Rigoletto, Germont, Contele di Luna, Iago, Nabucco, Scarpia.

„Cântul său este o mostră a bell-canto-ului, Martinoiu poate fi plasat, pe bună dreptate, în primele rânduri ale baritonilor (…). Baritonul român este într-adevăr excepțional… ”, scria presa internațională a timpului despre celebrul bariton Vasile Martinoiu.

Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Seri de Operă Online continuă cu difuzarea  spectacolelor „Tosca” de de Giacomo Puccini și „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Astfel, luni, 30 martie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Tosca” de de Giacomo Puccini, în regia, decorul, costumele și light design-ul lui Mario De Carlo, eveniment din 30 martie 2019.

Joi, 2 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu, eveniment din 17 noiembrie 2016, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor genului liric cu spectacole difuzate online.

Prima difuzare va avea loc luni, 23 martie, ora 18:30 când veți putea urmări înregistrarea spectacolului în regim de premieră „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, eveniment din 18 februarie 2018.

Joi, 26 martie, ora 18:30 vom difuza premiera spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski, eveniment din 12 mai 2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Emese Achim – artist instrumentist violoncel


Ovidiu Achim – șef partidă violă

Mădălina Florescu – pianistă

Zoica și Emilian Sohterus – artiști lirici în Corul Operei Naționale București

Luminița Berariu – pianistă

Adrian Strezea – artist liric în cadrul Corului Operei Naționale

Vicențiu Țăranu, bariton

Greta Niță – solistă de balet

Eugeniu Olaru – șef partidă clarinet

Alin Mânzat, artist liric în corul Operei Naționale București

Marius Boloș – bas


Robert Enache, prim-solist de balet

Iordache Basalic – bariton

Cristina Bădăruță – vioară


Denise și Paul Manoliu – artiști lirici în Corul Operei Naționale București


Oanei Andra – mezzosoprană

Mihaelei Soare –  prim-solistă de balet


Cezar Moscalu, șef partidă fagot


Lucian Cioroianu, artist liric în corul Operei Naționale București

Irinei Iordăchescu, soprană

Cristina Dijmaru și Bogdan Cănilă, prim-soliști de balet

Daniel Jinga – Maestru de Cor al Operei Naționale București


Tiberiu Soare – dirijor


Olivia Ștefănescu și Mihai Geambașu, artiști lirici în cadrul Corului Operei Naționale București


Stanciuc Ioana – șef partidă, Petre Diana, Oraveț Gabriel și Lup Alin –  partida de violoncel

Ovidiu Matei Iancu – Prim-solist

#ramanemacasa

https://www.facebook.com/operanb.ro/posts/10156912195246297

Iulia Isaev – soprană

#ramanemacasa

https://www.facebook.com/operanb.ro/posts/10156899951691297

Daniel Magdal – tenor

#ramanemacasa

https://www.facebook.com/operanb.ro/posts/10156900152731297

Ștefan Ignat – Manager General, Opera Națională București

#ramanemacasa

https://www.facebook.com/operanb.ro/posts/10156891136801297